Toen:

Patrick is zijn bedrijf 30 jaar geleden begonnen op de Rietdekkerstraat in Uden.

In de beginjaren heeft hij het hout zelf gekapt in de bossen, bv in opdracht van Staatsbosbeheer.

Zo is het enthousiasme voor werken met hout en buiten zijn ontstaan.

Na jarenlang pionieren en hard werken, vooral handmatig, hebben professionele bosbouw machines hun intrede gedaan.

Nu:

Na de verhuizing is de houthandel meegegaan naar Zeeland. Het droogproces is volledig onder de loep genomen en aangepast. In plaats van het zagen en kloven van vers hout in stukken van 30 cm wordt het hout nu afgekort op 1.20 meter en weggezet. Op deze manier krijgt het de kans om in te drogen en droogt het hout op een natuurlijke manier. Daarna korten we het hout af en brengen het naar de klant. Wij zijn geen voorstanders van een geforceerd droogproces waarbij het hout van buiten naar binnen gedroogd wordt (oven droog).

Het verwerken van haard-en kachelhout op een eerlijke verantwoorde manier is altijd de basis geweest. Zo zijn onze, uitsluitend Nederlandse transporteurs, gecertificeerd. Dat wil zeggen dat de herkomst van het hout bekend is. De manier van kappen is in overeenstemming met de afspraken die gemaakt zijn aangaande het natuurbeheer in Nederland.

Het is duurzaam geproduceerd FSC gecertificeerd hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *